Interview: Jacques Vermeire

Op 19 oktober staat Jacques Vermeire met zijn show ‘5 voor 12’ in Studio M te Melle. Wij hadden hierover op voorhand een gesprek met Jacques. Hij gaat er nog altijd met veel enthousiasme tegenaan, ook na reeds meer dan honderd opvoeringen van ‘5 voor 12’

Jacques Vermeire

Wat mag het publiek verwachten van 5  voor 12? Ligt deze show in de lijn van de vorige zaalshows?

Jacques: ‘Ik heb geprobeerd het verleden niet te begraven en links naar vroeger te behouden, maar er ook iets extra aan toe te voegen. Het optreden duurt twee keer één uur. Ik kom als Jacques Vermeire het podium op, niet als typetje dat door een aanbrenger wordt aangekondigd. Ik sta als Jacques op de planken en maak zelf de verbindingen tussen sketches en monologen. Voor de sketches met de typetjes is er uiteraard wel een aanbrenger. In 5 voor 12 zing en dans ik en ben ik stand-up comedian. Het decor is ook veel rijkelijker dan vroeger.’

De titel 5 voor 12 was gekozen als verwijzing naar 5 steden en 12 voorstellingen. Door het succes werd de show al een veelvoud van 12 keer opgevoerd?

Jacques: ‘Eind juni speelden we de 105de show en op 7 september ging het nieuwe seizoen van start in Roosdaal. In Melle zullen we de 115de voorstelling spelen. Ik vind het fantastisch en het publiek blijkbaar ook.’

Is het een bewuste keuze voor de ‘kleinere’ zalen te spelen? Waarom bijvoorbeeld geen optreden in het Sportpaleis?

Jacques: ‘Ik speel voor wie mij graag heeft en ik heb van bij het begin gezegd dat ik nóóit in het Sportpaleis wou staan. De Grenslandhallen zijn zowat het maximum met 1.700 à 1.800 man publiek. Meestal speel ik voor zalen van 350 à 400 man, vooral omwille van de zichtbaarheid en het contact met het publiek, dat heb ik echt wel nodig.’

Kent u Melle?

Jacques: ‘Uiteraard! Ik ken Melle via Alain Callebaut die mij verschillende keren in de streek van Melle heeft geboekt. Ik keer er heel graag terug, het is een beetje mijn streek. Mijn roots liggen in het Gentse, mijn grootvader woonde daar. Ik zeg dit nu niet omdat ik volgende maand in Melle optreed, maar mijn lievelingspubliek is de streek van Gent en Oost-Vlaanderen. Ik trad zes keer op in een uitverkocht ICC te Gent, en in de Brielpoort te Deinze.’

Waaraan denkt u spontaan als ik Melle zeg?

Jacques: ‘De Vloanders! De boerenbuiten! Bart De Pauw en de Koekoekstraat …’

Veel mensen denken hierbij onmiddellijk aan ‘Delirium Tremens’ maar als wijnkenner geeft Jacques daar blijkbaar geen prioriteit aan.

We kennen jou als allround man. Waar gaat uw persoonlijke voorkeur naar uit: acteren, presentatiewerk of zaaloptreden?

Jacques: (zonder enig aarzelen) ‘Geef mij maar zaaloptredens, dat doe ik echt het liefst van al. Dat is twee keer 1 uur intensief alles geven en daarna is het gedaan. Ik werk momenteel mee aan de nieuwe K3 film en ik doe dat ook graag, maar daar werk je een hele dag om slechts een paar minuten bruikbaar materiaal op te nemen.’

Geef ons één reden waarom mensen op 19 oktober naar Studio M in Melle naar 5 voor 12 moeten komen kijken?

Jacques: ‘Om mij terug te zien natuurlijk en om eens goed te lachen! Mijn publiek bestaat voor 90 % uit jeugd, mensen tussen de 20 en de 40, dat is mijn publiek. Zij kennen mij als DDT uit de kampioenen, uit Verschoten en Zoon of andere televisieseries en die mensen willen mij dan eens live zien.’

Praktisch:

zaterdag 19 oktober om 20.30 uur
Studio M, Molenweg 10 te Melle
kaarten enkel in voorverkoop: 24 euro (niet-genummerde plaatsen)

Kaarten zijn enkel te verkrijgen via C2 (Klaverstraat 2 te Melle – 09 220 46 88 – sylvie@c2.be) of via plaatselijke handelaars die de kaarten in voorverkoop aanbieden: loungecafé De Retard, Kapsalon Luc, Bistro Folie, ‘ T Keyserke, Kannuniek Triest, Total Melle en Foto De Buck.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s