Over mij: lezen en schrijven

Wat ik zou meenemen naar een onbewoond eiland? Iets om te lezen of nog liever iets om te schrijven.

Mijn grootmoeder vertelde me dat ik al heel jong boeken en tijdschriften boven ander speelgoed verkoos, uren kon ik er zoet mee zijn. Leren lezen en schrijven was voor mij het summum van geluk. En mijn honger naar leesvoer werd alleen maar groter toen ik ontdekte dat er bibliotheken bestaan. Ik herinner me mijn eerste lidkaart van de bibliotheek in Heusden, die werd gekoesterd als mijn kostbaarste bezit. Het was een appelblauw zeegroene kaart waarop het aantal ontleende boeken stond genoteerd en de datum waarop die moesten worden teruggebracht. Het is wellicht overbodig te vermelden dat ik mijn boeken elke keer weer ruim vóór de uiterste datum terugbracht om er weer nieuwe te kunnen uitkiezen.

Ik las overal: aan tafel, in de tuin, in bed … Dagen en nachten lang, soms met een zaklamp onder de dekens omdat mijn ouders erop aandrongen dat het licht op een bepaald uur uit ging.

Als ik niet las, zat ik te schrijven. Dagboeken, brieven aan pennenvrienden, gedichten, waar gebeurde en (vooral) verzonnen verhalen. Het schrijven was een doel op zich, niets werd herlezen, niets werd bewaard.

In 2008 kreeg ik de kans om als reporter voor Het Nieuwsblad online te schrijven over alles wat er in Melle reilt en zeilt. En zo leerde ik ook genieten van het gelezen worden. Sedertdien heb ik heel wat papieren en digitale pagina’s vol geschreven en groeide de behoefte om enkele van die schrijfsels te verzamelen op een vaste plek. Het werd deze blog.

Wat biedt De Geest op stap? Reisreportages, recensies van theatervoorstellingen, korte boekbesprekingen, bezoekjes aan kunsttentoonstellingen, teksten over de Eerste Wereldoorlog zijn de eerste thema’s die aan bod komen.

Schrijven is voor mij een bron van geluk, het zou fijn zijn als mijn schrijfsels voor jou, lezer, af en toe een sprankeltje zon in je leven zouden kunnen brengen.

IMG_5823

De inhoud van deze blog mag niet gekopieerd worden, tenzij voor individueel, niet-commercieel gebruik en met behoud van alle vermeldingen van copyright of intellectuele eigendom. De inhoud van deze pagina’s mag niet gekopieerd, gereproduceerd of op eender welke andere manier verspreid worden zonder voorafgaande toestemming.

2 gedachten over “Over mij: lezen en schrijven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s