Recensie: En uit de bergen kwam de echo – Khaled Hosseini

Hosseini_En uit de bergen kwam de echo

Na ‘De vliegeraar’ en ‘Duizend schitterende zonnen’ schrijft Khaled Hosseini opnieuw een meeslepend verhaal over familiebanden, een verhaal over mensen in een land dat wordt geteisterd door oorlogen en door de gruwel die armoede en sociale uitbuiting heet.

De rode draad in dit boek gaat over een broer en een zus, maar ook over andere mensen rondom hen, wier lot verknoopt en weer losgesneden wordt, over decennia en continenten heen.

Het leest als vele afzonderlijke verhaallijnen tegen dezelfde achtergrond, die één na één als stukjes van een puzzel in een kleurrijke en verrassende mozaïek samenvallen.

Het verhaal begint in Afghanistan, maar situeert zich later ook in Parijs en in de USA. Het verspringen van de ene locatie naar de andere, van de ene tijd naar de andere vereist de volledige aandacht van de lezer.

Ook qua thema’s is het boek complex: het verraad, de leugens, de roddels waarmee familieleden of geliefden elkaar de duivel aandoen, het passeert allemaal de revue.  Uiteindelijk telt maar één ding, de liefde en de genegenheid die mensen voor elkaar voelen, de offers die ze voor elkaar brengen. Een beklijvend verhaal.

448 blz. – prijs: € 19,90 / Publicatiedatum: 21 mei 2013 / Uitgeverij De Bezige Bij Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s