Keramist Marc Roos

Marc Roos uit Melle is keramist, een kunstenaar in keramiek. Hij verwoordt het zelf als volgt: ‘Klei, inspiratie, vuur en passie, samen vormen ze de beginselen voor de realisatie van de kunst in keramiek’. 

Keramiekroma1Marc Roos werkte voor het eerst met klei samen met zijn dochter. Maar wat begon als een spel, groeide voor hem uit tot een passie en tot pure kunst: ‘Ik begon met een cursus te volgen in Merelbeke. Van 2004 tot en 2009 verdiepte ik me aan de Academie van Wetteren in het glazuren. Van 2009 tot 2012 volgde ik de specialisatiegraad aan de Sint Lucas Academie te Gent waar ik me vooral toelegde op vormgeving.’

Prijzen

Van 7 tot 15 december dit jaar zal Marc Roos deelnemen aan  de Internationale Keramiektentoonstelling ‘Den Breughel’ in Haacht. ‘Daar zal ik tussen enkele belangrijke keramisten van deze tijd staan’, zegt Marc bescheiden. ‘Dat heb ik te danken aan het feit dat ik dit jaar de gouden medaille won op de Europese wedstrijd tentoonstelling EKV (Europese Kunst Verdienste) in De Panne. Op basis daarvan werd ik geselecteerd om deel te nemen in Haacht’.  Vorig jaar won Marc Roos op dezelfde tentoonstellng de zilveren medaille (prijs van de voorzitter).

keramiekroma7

Het werk van Marc Roos

keramiekroma11Marc stelt glazuren, engobes en raku tentoon, maar ook zijn meer recente werk: dit wordt laagje per laagje gecreëerd en daarna afgewerkt met oxydes, hier wordt urenlang werk in geïnvesteerd.  Elke creatie is prachtig en uniek.

Marc Roos weet nooit op voorhand hoe een werk er precies zal uitzien. Hij gaat af op het gevoel en laat zijn creaties evolueren in balans met zijn emotie. Het resultaat vertaalt zich in beelden waar het gevoel van afstraalt.

Tentoonstellingen in 2013

Van 9 tot 11 november neemt Marc Roos deel aan de tentoonstelling in de Garemijnzaal te Brugge en van 7 tot 15 december aan de Internationale Keramiektentoonstelling “Den Breughel” Haacht. Via deze link krijg je op de website van de Internationale Keramiekbiennale een overzicht van de kunstenaars die deelnemen aan de tentoonstelling in Haacht.

Verdere info vind je terug op de website Keramiekroma.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s